[:ro]Valsul lent[:]

[:ro]Valsul lent este un dans lin, progresiv care se caracterizează prin mișcări lungi, cursive, întoarceri continue și urcări și coborâri. Grațioși și eleganți, dansatori de vals alunecă pe ringul de dans aproape fără efort. La 28-30 de măsuri pe minut, ritmul este lent în mare parte, dar calitatea expresivă a muzicii invită adesea mișcări foarte puternice și dinamice din partea dansatorilor.

Când a fost introdus pentru prima dată în sălile englezești de bal, Valsul a fost denunțat atât de biserică cât și de stat pentru vulgaritate și imoralitate… acesta a fost, la urma urmei, prima dată când societatea a văzut această scandaloasă poziție de dans în care bărbatul să țină partenera atât de aproape de corpul său. Dar chiar acest lucru care a adus atât criticism, de asemenea, la făcut atrăgător.

De-a lungul istorie sale, Valsul a suferit numeroase modificări. Chiar înainte de introducerea sa în societate ca și dans, a fost un dans popular de la țară, născut în secolul al XVII-lea, în suburbiile din Austria și Bavaria. Până la mijlocul secolului al XVIII-lea, dansul a crescut în popularitate și răspândit în toată Europa.

Standardul tempoului în acel moment a fost încă foarte rapid și destul de solicitant pentru dansatori, așa că nu mult după, compozitori au scris muzică mult mai lentă. Din această muzică a evoluat un stil de Vals numit Boston, cu întoarceri mai lente, și mișcări mai lungi și mai ușoare. În timp ce Boston în cele din urmă s-a stins, a stimulat dezvoltarea a ceea ce știm actual ca Vals Lent. De-a lungul secolului al XX-lea, englezii au rafinat mișcările și codificat tehnica în stilul competitiv internațional al dansului Vals Lent.[:]


Publicat

în

de către

Etichete: